X Lär & Lek, Malmö

Welcome to Lär & Lek!

Are you an business or individual?

Business Prices with tax excluded
Individual Prices with tax included

Italienska

9789127416352  View Full Screen

Ciao 1 Allt-i-ett-bok

364,00 kr

New product

Ciao!         Ciao! är ett läromedel i italienska för gymnasiet (It...

More details

9789127416352

Ciao 1 Allt-i-ett-bok


ISBN: 9789127416352
Förlag: Natur & Kultur Läromedel
Utgivningsdatum: 2011-02-25
Bandtyp: Häftad
Antal sidor: 224
Dimensioner: 196x227
Vikt: 551g
Författare: Sanner Marie-Louise
Språk: Svenska


Smakprov

Ciao!        

Ciao! är ett läromedel i italienska för gymnasiet (Italienska 1 och 2) och vuxenundervisningen. Ciao! består av två allt-i-ett-böcker med foton och teckningar som ger mycket Italien-känsla. Många italienare medverkar i texter och dialoger, vilket ger garanterad autenticitet.

Det här är Ciao!

För varje steg finns en allt-i-ett-bok (en interaktiv version med webbövningar finns också), en lärarhandledning som nedladdningsbar pdf, lärar-cd samt elevinspelningar/elev-cd. Allt-i-ett-böckerna börjar med ett Intro-kapitel (bok 1) respektive ett repetitionskapitel (bok 2). Sedan följer ett antal fullmatade kapitel, varav det sista är ett jul- och nyårskapitel. Längst bak i boken hittar man minigrammatik, uttalsavsnitt, facit, texterna på svenska samt italiensk-svensk och svensk-italiensk ordlista. Innehållet i Ciao! är väl anpassat till Gy 2011.

Fakta om ItalienLo sapevi che ? (Visste du att ?) är ett återkommande avsnitt med fakta på svenska om olika företeelser i Italien. Varje kapitel avslutas med Inoltre (Dessutom), en text på italienska med frågor på svenska. Här får man använda olika strategier för att klura ut vad texten handlar om.

Grammatik

Grammatica, grammatikrutorna med övningar, som gärna får var lite roliga, dyker upp flera gånger i kapitlen.

Parlate un po

Den här övningsrubriken ser man ofta i Ciao! Talövningar är en viktig ingrediens som man aldrig kan få för mycket av. Dessutom tränas kroppsspråket, som är så viktigt i italienskan, genom gester.

Rivediamo un po

Repetition är kunskapens moder, heter det, och varje kapitel innehåller ett repetitionsavsnitt med sådant som har förekommit i tidigare kapitel.

Volare Italienska måste förstås sjungas och den gamla sångvänliga slagdängan Volare finns med liksom andra traditionella sånger och moderna låtar.

Ciao! som Interaktiv bok

Ciao elevböcker finns också som interaktiv bok där webbövningarna ingår. Här får eleverna möjlighet att öva på ord, fraser och grammatik, med omedelbar feedback, om och om igen.

Fördelen med den interaktiva allt-i-ett-boken är att inlästa texter, hörövningar och webb­övningar finns på ett och samma ställe, att använda när det passar eleverna. Även alla instruktioner är inlästa.

2