Integritetspolicy

Behandling av personuppgifter

Lär & Lek, Malmö AB
Virkesvägen 13
238 37 OXIE
Org.nr: 556689-9109
Tel. 040-543343
E-post: info@lar-lek.se

Lär & Lek, Malmö AB är etablerat och verksamt i Sverige.

Lär & Lek, Malmö AB värdesätter personlig integritet mycket högt och nedan förklarar vi vilka personuppgifter vi samlar in och i vilket syfte. Vi redogör också för behandlingen av personuppgifterna och vilka rättigheter du har vad gäller dessa.
Lär & Lek, Malmö AB är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter du tillhandahåller oss och för den information som registreras när du navigerar på vår hemsida.
Lär & Lek, Malmö AB delar inte dina personuppgifter med andra än leverantörer av våra IT-system samt transport- och betaltjänster. I samarbetet med dessa leverantörer (som behandlar personuppgifter) ingår avtal som säkrar dina personuppgifter och rättigheter.
Vid de tillfällen då en leverantör, helt eller delvis, är lokaliserad utanför EU/EES (och behandlar personuppgifter) är det vår skyldighet att vidta alla rimliga legala och tekniska åtgärder för att säkerställa att dessa behandlingar sker i enlighet med bestämmelser inom EU/EES.

De personuppgifter du registrerar hos oss utgörs av namn, adress, telefonnummer och e-postadress. När du navigerar på vår hemsida registreras också din IP-adress, och i de fall du väljer betalning mot faktura via Svea ekonomi registreras även ditt personnummer och då regleras behandlingen av dina personuppgifter även mellan dig och Svea ekonomi enligt deras villkor.
Vi använder oss av cookies när du navigerar på vår hemsida. En cookie är en liten mängd data som skickas till din webbläsare från en webbplats. Våra cookies tillhandahåller information som underlättar din användning av vår webbplats. De samlar information om din användning av vår webbplats, din dators operativsystem och webbläsartyp, din geografiska position och eventuell ursprungssida om du anlänt till vår hemsida via en länk på en annan webbplats.

Den legala grunden för erhållandet av dina personuppgifter är på basis av ditt samtycke.
Syftet med, och de legala grunderna för, behandlingen av dina personuppgifter är att kunna fullgöra avtalet oss emellan (administrera dina beställningar), för att kunna uppfylla alla tillämpliga legala skyldigheter, t ex enligt bokföringslagen samt för att tillgodose vårt berättigade intresse av att analysera statistik om digitalt beteende, ge möjligheten att underlätta vid återkommande beställningar från dig samt att bedriva marknadsföringsaktiviteter, t ex för utskick av nyhetsbrev. Vi skickar dock endast nyhetsbrev om du specifikt har godkänt detta och du kan, närhelst du önskar, ange att dina uppgifter inte ska användas i marknadsföringssyfte.

Dina personuppgifter sparas i samband med att du skapar ett konto eller genomför en order hos oss.
Du har rätt att, om du styrker din identitet, erhålla information om de personuppgifter som vi behandlar och som gäller dig. Du har också rätt att få dina personuppgifter korrigerade och/eller kompletterade om du upptäcker att något är fel eller ofullständigt.
Personuppgifter som lagras på basis av ditt samtycke raderas/anonymiseras om samtycket återkallas. Notera att återkallelsen av samtycket inte påverkar Lär & Lek, Malmö AB’s rätt och skyldighet att behandla personuppgifter i enlighet med tillämpliga lagar, t ex bokföringslagen.
Personuppgifter som inte längre är nödvändiga för de ändamål som de behandlas för raderas/anonymiseras. Detta är ett pågående arbete och kommer att fortgå löpande.

Önskar du att få information om dina personuppgifter eller få dessa raderade/anonymiserade, vänligen kontakta oss på info@lar-lek.se. Du kan även begära att dina personuppgifter raderas/anonymiseras direkt på vår hemsida om du är inloggad.

Senast uppdaterad: 2018-05-15